Alle Kategorier
ENEN

Ar

Argon

Argon is one of the most common carrier gases in gas chromatography. Argon is used as a carrier gas in sputtering, plasma etching and ion implantations, and as a blanket atmosphere in crystalvekst.*Due to market variability and unique gas requirements, we may not be able to provide a fixed pricelist. We warmly invite you to share your gas quantity and packaging requirements, enabling us to tailor a quote for you.

Forespørsel
 • Oversikt
 • Søknad
 • FAQ
 • Forespørsel
 • Relaterte produkter
Argon
Argon
Argon
Argon
Argon
Argon
Argon
Argon
Argon
Argon
Argon
Argon
Argon
Argon
Argon
Argon
Argon
Argon
Argon
Argon
Prosess

Den vanligste kilden til argon er et luftseparasjonsanlegg. Luft inneholder ca. 0.93 % (vol.) argon. En rå argonstrøm som inneholder opptil 5 % oksygen fjernes fra hovedluftseparasjonskolonnen via en sekundær ("sidearm") kolonne. Råargonet renses deretter ytterligere for å produsere de forskjellige kommersielle kvalitetene som kreves. Argon kan også gjenvinnes fra eksosstrømmen fra visse ammoniakk planter.

Gass Argon
CAS nr. 7440-37-1
Purity ≥ 99.99%
applikasjoner
 • Elektrisk sveising
  Elektrisk sveising

  En av de vanligste bruksområdene for argon, enten rent eller i forskjellige blandinger, er som beskyttelsesgass for buesveising.

 • Glass
  Glass

  Argon brukes som isolasjonsgass i høyeffektive flerrutsvinduer for å forbedre termisk isolasjon.

 • Stål
  Stål

  Argon brukes også i jern- og stålindustrien for å forhindre oksidasjon av smeltede metaller og legeringer og for avgassing og avsvovling av smeltet stål og jernbad.

 • Medisinsk
  Medisinsk

  Den farmasøytiske industrien bruker argon for å fortrenge oksygen i toppen av intravenøse legemiddelbeholdere, noe som forlenger produktets holdbarhet. Flytende argon brukes i kryokirurgi, f.eks. kryoablasjon for å ødelegge kreftceller.

 • vin
  vin

  Argon brukes til vinkonservering for å eliminere luft fra den tyngre argonen, for å forhindre oksidasjon og forlenge produktkvaliteten for åpnede flasker og fat.

 • Metallbehandling
  Metallbehandling

  Argon brukes, ofte i blanding med hydrogen, som en beskyttende atmosfære for varmebehandling av visse metaller, spesielt de som er mottakelige for nitrering når de behandles i en nitrogenbasert atmosfære. Dette inkluderer rustfritt stål og mange forskjellige spesialiserte og derfor småskalaapplikasjoner.

Ofte stilte spørsmål
 • Hva er renheten til argongassen din? Hvilke bransjer leverer du vanligvis til?

  Vi leverer argongass med høy renhet, med høyeste renhet som når 6N (99.9999%). Våre kunder er i bransjer som elektroniske halvledere, medisinsk og forskning, som krever stabil og kontinuerlig forsyning med et høyt volum av gassetterspørsel.

 • Hva er minimum bestillingsmengde (MOQ) for argongassen din?

  Vår argon har vanligvis en MOQ på rundt 100 sylindre. Ensylindersalg aksepteres ikke.

 • Kan argongassen din brukes i sveise- og metallbearbeidingsindustrien?

  Sikkert. Generelt kan gasser med høy renhet være egnet for industrier med lavere krav til renhet, og renheten som trengs for sveise- og metallbearbeidingsindustrien er ikke ekstremt høy. Det er imidlertid en betydelig kostnadsforskjell mellom gasser med høy renhet og lavere renhet, og kostnadene er en avgjørende faktor når man skal velge den gassen som best passer ens behov.

 • Kan du gi flytende argon?

  Sikkert. Men på grunn av det ekstremt lave kokepunktet til flytende argon, som er -195.8 grader Celsius (-320.4 grader Fahrenheit), må ytterligere hensyn for fordampning tas i betraktning under langdistansetransport.

 • Kan du skaffe sylindere/dewars/tanker/rørhengere for argongass?

  Vi er en spesialisert gassleverandør, og gasser er våre primære produkter. Generelt kan vi levere argon i sylindere eller dewars sammen med selve argonen. Vi aksepterer også kunders tanker eller rørhengere for fylling på anlegget vårt, men selger ingen tanker eller rørhengere.

Forespørsel
Relaterte produkter

Hot kategorier